Longtermchallenge

Posted on

Tweede post van mijn fietsavontuur. In een poging om alle gemeenten van België met de fiets door te rijden, ben ik er in januari 2020 maar meteen weer verder gegaan. Er stonden nog 153 gemeenten op de digitale kraskaart van de longtermchallenge.

Opmerkelijke wegen

Gonrieux
11 januari

En zo kom je dan op het enige straatcircuit in België. Wist helemaal niet van het bestaan af tot ik er plots met de fiets voorbijreed. Het circuit werd in 1926 aangelegd, paar keer hertekend, maar wedstrijden zijn er nu niet meer.

Chimay
11 januari

In weer en wind

Neen, het weer zit niet altijd mee. Dit keer de sneeuw, later nog de hitte.

Borgloon
27 februari

Naast de fiets is de trein ook wel handig bij het realiseren van deze uitdaging.

Welkenraedt
30 januari

Covid 19

Pauze, Covid 19 maakt het allemaal wat moeilijker. Een traject voorbereiden en er met de trein er naartoe wordt plots een grotere uitdaging dan het fietsen zelf. En fiets+trein wordt op bepaalde momenten en bepaalde lijnen zelfs niet meer toegelaten. Dan maar weer even in de buurt.

Rollegem-Kapelle
11 april
Astene
1 juni

Tussenstand

Halfweg het jaar, en toevallig op de Vlaamse feestdag, alle 300 Vlaamse gemeenten afgevinkt. Globale tussenstand 501 gemeenten afgevinkt en nog 80 te gaan.

11 juli

Grootste uitdagingen die nog overblijven zijn de provincies Luxemburg en Luik. Vooral dan omdat er meer hoogtemeters moeten verwerkt worden. En Covid-19 en de NMBS nog altijd wat tegenwerkt.

Rochehaut
18 juli

Fietstochten voorbereiden met Ride with GPS. Evenwicht zoeken tussen mooie en rustige wegen, de nodige gemeenten aandoen. Soms wat te rustig en te onverhard.

Gennevaux
19 juli

Pech

Pech na pech na pech en dan zijn de reservebanden en ook de lijm opgebruikt. Maar de vriendelijke en behulpzame man van Touring is na een uurtje wachten ter plaatse. Hij is weliswaar minder bedreven in het herstellen van lekke fietsbanden. Toch lukt het om verder te rijden.
Met de nationale feestdag in zicht is de tussenstand 526 of nog 55 te gaan.

Fauvillers
20 juli
Assenois (Vaux-sur-Sûre)
20 juli

Te warm

Héron
4 augustus

Pauze. Naast de kleurcodes voor Covid-19, het brandgevaar, de drukte aan de kust is het dit keer code rood voor het weer: te warm om over dag wat verder te fietsen.

Ik ben geen ultrafietser die ritten maakt van 400 km of meer. Het is dus een kwestie van de grote uitdaging in hapklare ritten te delen, te plannen, plannen weer aan te passen, door te zetten maar vooral te genieten van de landschappen die voorbij komen.

Ostbelgien

Born
13 september

Eén van de mooiste streken om te fietsen bewaard tot het laatst:
Vennbahn – RAVeL L48 & Vennquerbahn L45A

Exotisch

Stoumont
19 september

581 gemeentes

43ste finisher

vorige post Longtermchallenge

Met dank aan Frank van Moorsel om de longtermchallenge op te zetten.

One Reply to “Longtermchallenge”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *