Vensterlanden

Het project Vensterlanden is een fietsroute langs vijf vensters in het Streuveliaanse landschap naar aanleiding van de geboorte van Stijn Streuvels 150 jaar terug.

Ik kon meewerken om één van de vijf vensters vorm te geven met beelden. Het werd het ‘Ambacht venster’, een installatie met beelden in het Millenniumpark in Zwevegem.

Streuvels had een bijzondere interesse voor ambachten. In zijn volledig oeuvre kan je dan ook meer dan 100 vakken en stielen terugvinden.

Ambacht is een verhaal op zich. Het vergt tijd om objecten te vervaardigen. Soms veel tijd. Ambachten zijn de krassen, de gebreken, de oneffenheden, de jaarringen, de knopen, de vertakkingen, de schimmels, de striemen, de plooien, de poriën, de rimpels, de levenslijnen. Het zijn de unieke verhalen. De Handen.

De handen van lokale ambachtslui en makers komen in beeld: Greet, Ann, Jonas, Cathy, Wouter, Brent, Lander, Pieter, Basile, Servaas, Dirk en Arne. De ambachten kan je zelf ontdekken.

Dank aan Bolwerk voor de uitwerking en de samenwerking.

Op deze pagina staan een aantal beelden die de uiteindelijke selectie voor de installatie niet haalden. Een reden dus om zeker op de fiets te springen en langs te rijden in Zwevegem de beelden zijn te zien in de periode april-september 2022.